tirsdag, marts 17, 2009

Hvad siger medierne om Arto?

Efter at have læst den obligatoriske litteratur om Arto som giver et positivt billede af hvordan ungdommen figurerer i det offentlige rum, tegner medierne en mere negativ omtale om brugen af Arto. Eksempelvis kan man læse at "Arto-chat" førte til sexovergreb på forholdvis en 13 årig pige og en 14-årig dreng, og at flere skoler er tvunget til at lukke siden ned p.g.a gentagne mobninger og dødstrusler mod elever og lærere. Kritikken af Arto er voldsom, og forældrerne opfordres til at holde øje med deres børns færden på siden men også internettet i det hele taget.
Dog er der en artikel i Børn og unge, der med overskriften "Arto er et hyggeligt sted", mener at det er synd at der er tegnet sådan et negativt billede af Arto. Her bliver det positive som sociale relationer og det identitetsskabende fremhævet. En anden avisartikel mener at "Arto hjælper de unge med at være unge", det giver de unge et personligt frirum at kunne have sit eget sted.
Der bliver forslået at forældrene sætter sig ind i hvad Arto er, og snakker med deres barn om hvordan det skal færdes på siden. Det hjælper ikke med et forbud, for så får de unge bare lyst til at færdes på andre sider.

I det hele taget handler det om at være mere åben og lytte til de unge fremfor at se på det hele med kritiske øjne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar